Tisztelt Horgásztársak!

A horgászvizsgára jelentkezés feltétele a horgászkártya regisztráció, amit a www.horgaszjegy.hu oldalon vagy valamelyik regisztrációs ponton lehet intézni. Az állami horgászvizsga ingyenes!

Fontos tudniuk, hogy a horgászvizsgára jelentkezés és a vizsga menete 2021-től megváltozott!

A vizsgázó a a horgászkártya regisztráció elvégzése után, a www.horgaszjegy.hu oldalon keresztül tud jelentkezni a horgászvizsgára. Menete, hogy a horgászkártya regisztráció során megadott vagy kapott felhasználónévvel és jelszóval kell belépni a saját profiljába és ott kiválasztva a számára megfelelő időpontot, arra bejelentkezni.
A megjelölt időpontra meg kell jelennie Szövetségünk irodájában (7100 Szekszárd, Rákóczi u. 46. ) és az általunk a vizsga idejére biztosított tableten kell a vizsgakéréseket egy online tudáspróba keretében megválaszolni. A kitöltés követően a rendszer jelzi az elért pontszámot (a maximálisan elérhető 45 pontból minimum 30-at kell elérni), ez alapján lesz vagy sikeres vagy kevesebb pontszám esetén sikertelen a vizsga. Az esetleges pótvizsga már csak egy másik időpontban lehetséges ami szintén ingyenes.
Kérjük, hogy a horgászvizsgára adategyeztetés céljából hozzák magukkal a személyazonosító okmányukat, valamint a vizsgázó tudja a felhasználó nevét és a jelszavát (ismeretlen jelszó esetén az adókártyára is szükség lehet, így azt sem hagyják otthon), mert csak így tud belépni a HORINFO rendszerbe és így tudja megkezdeni a horgászvizsgát.

A horgászvizsgára való felkészülésben segítség lehet a www.horgaszjegy.hu oldalon, a saját profilban található tananyag és gyakorló teszt.

Jó felkészülést kívánunk!

TOHOSZ

Horgászvizsgával kapcsolatos tájékoztatás 2021.