A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésével egyidejűleg az állami horgászvizsgák országosan felfüggesztésre kerültek. Ettől függetlenül jelentős igény mutatkozott a horgászvizsgákra, melyek újraindítására szigorú szabályok betartása mellett lehetőség van.

A MOHOSZ előírásokkal összhangban a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége első horgászvizsgáját

2020. április 30-án (csütörtök) tartja

a jelentkezők számának függvényében – több kezdési időponttal – a TOHOSZ székhelyén (7100 Szekszárd, Rákóczi u. 46.), egymástól elkülönült két vizsgahelyen. Erre az időpontra összesen maximum 48 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

A vizsgákra írásban kell bejelentkezni, a jelentkezési lap tohosz@tolna.net e-mail címre történő megküldésével.
Jelentkezési határidő: 2020. április 28. 12:00 óra.

Jelentkezési lapot e-mailben, a tohosz@tolna.net címen lehet igényelni, vagy a
http://www.tohosz.hu/event/2020-horgaszvizsga-jelentkezesi-lap/2020_vizsga_jelentkezesi-lap/ oldalról is letölthető.

A vizsgára jelentkezők végleges beosztását a Szövetségi Iroda készíti el, és a jelentkezési lapok beérkezésével párhuzamosan kiértesíti a vizsgázókat a számukra kijelölt pontos vizsgaidőpontról. Ezért kérjük, hogy a jelentkezési lapon telefonos elérhetőséget mindenképp szíveskedjenek megadni!!! A vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések mellett a horgászvizsga írásban kerül megszervezésre, 5 méteres védőtávolság megtartásával, és egyszerre legfeljebb 6 fő vizsgázó részvételével.

A vizsgázók számára kötelező a szájmaszk és gumikesztyű szabályos viselése, valamint kék színnel fogó golyóstollat, személyazonosító igazolványt és lakcímkártyát is hozniuk kell magukkal. Ezek nélkül a vizsga nem kezdhető meg.
A védőeszközök és a kék színnel fogó golyóstoll beszerzéséről mindenki maga köteles gondoskodni!!!

A horgászvizsgára jelentkező személy a vizsgahelyszínre történő belépés előtt köteles írásban nyilatkozni, hogy jelen ismeretei szerint nem áll a koronavírus fertőzéshez kapcsolódó korlátozás alatt (lakhelyelhagyási, közösségbe való menetel).

Nyomatékosan felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a horgászvizsgán részt venni kizárólag érvényes Magyar Horgászkártya regisztrációval (www.horgaszjegy.hu) és az előírt védőeszközök birtokában lehetséges a Szövetség által előzetesen kiközölt időpontban.

Az ezt követő vizsgaalkalomra 2020. május 12-én kerül sor, melyre szintén már most lehetséges online jelentkezni 2020. május 7–én 12:00 óráig.

Szigorú korlátozásokkal folytatódik a horgászvizsgáztatás